Markės


Straipsniai

Atgal į straipsnių sąrašą Atgal į straipsnių sąrašą
2017-05-23
2017-ųjų „Formulės 1“ sezone – dvi greitos komandos

2017-ųjų „Formulės 1“ sezone – dvi greitos komandos
Tokia antraštė gali skambėti kiek nuobodokai, tačiau dviejų stiprių komandų buvimas pirmoje formulėje yra didžiulis pasiekimas po pastaruosius metus trukusio „Mercedes“ dominavimo. Šiemet prie Lewiso Hamiltono ir Valteri Botto kompanijos prisijungė ir „Ferrari“ duetas – Sebastianas Vettelis ir Kimi Raikkonenas.

F1 tokie periodai, kuomet dėl pirmos pozicijos kovoja daugiau nei viena komanda, nėra labai dažni. Prieš „Mercedes“ erą buvo keturi visiško „Red Bull“ dominavimo metai, o praėjusiame dešimtmetyje daug metų pirmos vietos neužleido „Ferrari“. Tad šiemet nuo pirmų etapų atsiradusi intriga – puiki žinia techninio sporto aistruoliams.

2017-ųjų „Formulės 1“ sezone kol kas įvyko penki etapai ir visi jie buvo įdomūs: tiek kova dėl lyderio pozicijos, tiek dėl kitų aukštų vietų. Per tiek etapų nugalėtojo taurę į viršų kėlė 3 lenktynininkai ir nei vienas iš jų nenugalėjo dukart iš eilės. Ant podiumo lipo 6 lenktynininkai iš trijų greičiausių komandų – „Mercedes“, „Ferrari“ ir „Red Bull“.

Tai – ne vieninteliai pokyčiai automobilių sporto karalienės pasaulyje. Šis sezonas – pirmasis, kai prie prestižinio automobilių sporto renginio vairo sėdi ne Bernie Ecclestone‘as, o „Liberty Media“ žmonės su Chase‘u Carey priešakyje. Jie, žinoma, vargu ar turėjo įtakos „Ferrari“ greičio augimui, tačiau paskelbė apie kitas naujoves, kurias sieks įgyvendinti „Formulėje 1“ – jos turės įtakos tiek šio sporto populiarumui, tiek prieinamumui.

Kalbama apie didžiules investicijas į trasų parinkimą – gali būti, kad pirmasis F1 etapas vyks nebe Australijoje. Pati „Formulė 1“ turėtų būti geriau matoma skaitmeninėje erdvėje ir suteikti vartotojams daugiau galimybių – puikus to pavyzdys yra WRC. 

Kitas dalykas, kurį pabrėžia „Liberty Media“ – vairuotojai, kurie turėtų aktyviau dirbti su savo įvaizdžiu ir dažniau būti matomi socialiniuose tinkluose. Šiandien čia aktyviausiai reiškiasi Lewisas Hamiltonas ir Fernando Alonso, užsiauginę didžiules aktyvių gerbėjų grupes, tačiau daugeliui kitų lenktynininkų yra kur tobulėti.

„Liberty Media“ taip pat pabrėžė apie F1 grąžinimą į svarbiausią jos rinką – Europą, tuo pačiu nepamirštant ir augančių regionų kaip JAV, Pietų Amerika ar Azija. Įmonės vadovai teigė, kad tokiose valstybėse kaip JAV, kur yra didžiulė F1 fanų bendruomenė ir milžiniškas jos augimo potencialas, turėtų vykti daugiau nei vienas etapas. Užsimenama apie galimą etapų Europoje augimą – juk 2017-ųjų kalendoriuje nėra nei Vokietijos, nei Prancūzijos. Gali būti, kad artimiausioje ateityje per metus bus daugiau nei 20 pirmos formulės etapų.

F1 sporto direktoriaus kėdę taip pat užėmė Rossas Brawnas – žmogus, atvedęs „Ferrari“ ir Michaelį Schumacherį į penkių sezonų dominavimą bei prisidėjęs prie „Mercedes“ sėkmės. Šis žmogus žino šį bei tą apie „Formulę 1“ ir jos techninius dalykus, tad nuo kitų metų galima tikėtis nemažų pokyčių reglamentuose. Svarstoma, kad formulių galingumas ar akceleracija nedidės, tačiau ženkliai išaugs greitis posūkiuose.
 
VIDEO
Įdomiausi automobiliai

Ar elektromobilis pigiau nei benzininis?

Toliausiai nuvažiuojantys

Dujų atsiperkamumo skaičiavimas

Elektromobilių stotelių žemėlapis

Taršos mokesčio lentelė

Greičio matuoklių žemėlapis

BENDRAUKIME

NR.1 ATSILIEPIMŲ SVETAINĖ LIETUVOJE

104 000 lankytojų per mėnesį

Autoasas.lt įkurtas 2007 metais kaip atsiliepimų apie automobilius svetainė. Šiandien mes esame nemokamų skelbimų ir populiariausia atsiliepimų svetainė Lietuvoje turinti 5000 skelbimų, virš 8300 atsiliepimų apie automobilius bei beveik 2000 automobilių apžvalgų su techniniais duomenimis, aprašymais, foto, video ir kita informacija. Tikimės būti Jums naudingi ir linkime gero naršymo.
© Autoasas.lt 2007-2024

Turite klausimų? Skambinkite arba rašykite: +370 648 62992 | info@autoasas.lt

Avarinis.lt Automobile-data.com Carmaniac.co.uk Goldforsoul.com CVkodas.lt